Torenhof verzorgt twéé unieke en laagdrempelige wijncursussen voor elk niveau.

Cursus 1 :  Wijn basiscursus :  Wegwijs in wijnland, van druif tot glas

Cursus 2 :  Hoge-snelheidscursus wijn : Wijnkenner in één avond

 

WIJN BASISCURSUS 

Een moderne inspirerende cursus door het land van de wijn. Een wijncursus voor iedereen. Enige voorkennis van wijn is absoluut niet nodig !

In vijf avonden leer je de juiste technieken voor het proeven, beoordelen en herkennen van wijn. Ook leer je in deze cursus meer over de belangrijkste druivenrassen en verschillende wijngebieden. Deze basiscursus wijn is vooral bedoeld om meer te genieten van wijn. Kortom, een leuke en informatieve kennismakingscursus met wijn en veel wijnwetenswaardigheden..

Wijn leren wij vooral kennen door hem te drinken ! Wij proeven dan ook in deze cursus ca. 40 wijnen van de voornaamste druivensoorten en wijnstreken.
De vijf cursusavonden zijn bij voorkeur op de woensdagavonden ( andere dagen zijn in overleg ! )

HOGE SNELHEIDSCURSUS WIJN
De leukste en snelste Wijncursus ooit. Een cursus waarbij je in korte tijd verrassend veel kan leren over wijn. Een hoge-snelheidscursus waarin je in één avond zo veel kennis over wijn vergaart, dat je jezelf voortaan een aardige wijnkenner kan noemen.

Het is een cursus waarin je lezend, luisterend en proevend véél over wijn gaat leren. De druif staat centraal in deze Wijncursus. Vandaag de dag wordt het druivenras beschouwd als de belangrijkste sleutel tot het karakter van de wijn.

Tijdens deze avondcursus zal dus váák verwezen worden naar de druif variëteiten. De tweede belangrijke sleutel in deze cursus is het proeven, want een wijnliefhebber kan geen kenner worden zonder te proeven.

De belangrijkste 6 hoofdsoorten van wijn gaan wij al proevend behandelen zodat véél wijnen héél herkenbaar worden. Wij behandelen in de cursus de belangrijke witte druivenrassen : Chardonnay, Sauvignon blanc en Riesling. Van de rode druivenrassen behandelen wij de belangrijke hoofdsoorten: Cabernet Sauvignon, Merlot en Pinot Noir.

Tijdens het proeven, proeven wij ook 3 soorten kaas met vers stokbrood, zodat je kan ervaren hoe bepaalde ingrediënten de belevenis van een wijn kunnen beïnvloeden.

De kosten van deze laagdrempelige en gezellige avondcursus bedraagt slechts: 37.50 per persoon.

De cursus zal worden gehouden op vrijdag of zaterdagavond van 19.30 uur tot ca. 22.30 uur

Maximale inschrijving per cursus deelname is: 8 á 10 personen.

Voor vrijblijvende informatie over onze cursussen, mail naar fer.ansems@telenet.be of bel 03 6671890  Voor Nederland 0032 3 6671890